Corgoň liga 2011/2012 - 1. kolo - nedeľa

17.07.2011 Celý región

BRATISLAVA 17. júla (WEBNOVINY) - Súhrn výsledkov stretnutí 1. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy 2011/2012:

MŠK Žilina - MFK Košice 1:1 (1:1)
Góly: 36. T. Majtán - 27. Čonka
ŽK: 35. S. Angelovič - 40. Viazanko, 86. J. Novák
ČK: 85. Čonka (Košice)
rozhodovali: Vnuk - T. Somoláni, Jenčura
2011 divákov

Žilinčania, prvýkrát pod vedením nového hlavného trénera Ľubomíra Nosického, sa od úvodných minút snažili pomocou rýchlych prihrávok dostávať pred košickú bránku. Prvú väčšiu šancu si vypracovali domáci v 11. min. Po Majtánovom centri z pravej strany hlavičkoval Pich, ale kapitán hostí Šinglár odkopol loptu do bezpečia. O šesť minút neskôr prvýkrát pohrozili hostia. Pačinda vystrelil spoza šestnástky, ale vedľa Dúbravkovej svätyne. V ďalších minútach prvého polčasu spoľahlivo hrajúca obrana Košíc nedovolila "šošonom" vytvoriť si napriek ich útočnej aktivite čistú gólovú príležitosť. Prekvapenie s gólovým záverom prišlo na opačnej strane. V 27. min si košický ľavý obranca Čonka nabehol na odrazenú loptu a strelou z voleja približne z 20 metrov prekonal Dúbravku - 0:1. Domáci vyrovnali v 36. min, keď po Čonkovom zaváhaní vo vlastnej šestnástke získal loptu Majtán a bez problémov trafil do odkrytej časti bránky - 1:1. Tri minúty pred polčasovou prestávkou skúšal strelecké šťastie z diaľky košický Šinglár, ale tentoraz letela lopta vysoko nad.

V 53. min po spolupráci dvojice Ondráš - Šulek druhý menovaný vypálil z bezprostrednej blízkosti, ale trafil iba do košického brankára. V 57. min mali obrovskú šancu Košičania. Dostal sa do nej striedajúci Škutka, po prudkej prihrávke do šestnástky zľava od Čonku z prvej vystrelil, ale Dúbravka jeho pokus reflexívne vyrazil. Aj v ďalšom priebehu zápasu hrali obidva tímy aktívne smerom dopredu, zaujala Barčíkova delovka spoza šestnástky v 77. min, ktorá však išla tesne vedľa. V záverečných desiatich minútach mali navrch favorizovaní Žilinčania. Väčšinou sa hralo pred bránkou hostí, ale Košičanom sa napokon podarilo uhájiť pod Dubňom cenný bod. A to aj cenu červenej karty, ktorú dostal Čonka v 85. min po faule na nabiehajúceho M. Ceesaya a následného "iskrenia" medzi hráčmi oboch tímov. V poslednej minúte nadstaveného času ešte trafil do siete domáci Angelovič, ale asistent rozhodcu odmával postavenie mimo hry.


FC Spartak Trnava - DAC 1904 Dunajská Streda 2:1 (1:0)
Góly: 23. R. Procházka, 82. Gogolák - 90.+ L. Matůš
ŽK: 72. Karhan, 80. Gogolák - 45. Lénárth, 50. Hílek, 74. Z. Harsányi, 86. Helísek
rozhodovali: Kružliak - Benko, Petríček
4926 divákov

Úvod zápasu sa niesol v znamení opatrnosti na oboch stranách, hra sa odvíjala najmä v strede ihriska. V základnej jedenástke oboch tímov nastúpila už aj štvorica novicov. V trnavskom drese to boli Karhan, Vyskočil, Malchárek a Koubský, DAC posilnili Kováč, Harsányi, Sedlák a Delarge. Najmä "červeno-čiernu" dvadsaťjednotku a reprezentačného rekordéra Miroslava Karhana privítali domáci fanúšikovia, ako sa patrí. Ani po dvanástich rokoch strávených v zahraničných kluboch ako Betis Sevilla, Besiktas, Wolfsburg či Mainz nezabudli na svojho miláčika.

Prvú vážnejšiu šancu si vypracovali domáci "spartakovci". V 8. min spomenutý Karhan peknou uličkou uvoľnil Vyskočila, ktorý sa sám rútil na gólmana Kováča, ale zdvihnutá zástavka asistenta rozhodcu Benka bola proti. V 23. min si už domáci priaznivci zakričali gól. Karhan naservíroval loptu do šestnástky, tam ju vybojoval Bicák pre Romana Procházku, ktorý otvoril gólový účet Spartaka v novej sezóne - 1:0. Opraty duelu držal naďalej v rukách domáci tím, Dunajskostredčania sa iba sporadicky dostávali do šancí. V závere prvého polčasu boli obaja tréneri nútení striedať, keď sa neštastne hlavami zrazili Bicák a Struhár.

V druhom polčase si ako prví vypracovali šancu Trnavčania, a to v 60. min Tomaček, ktorého technická strela ľavačkou z rohu šestnástky "lízala" pravý horný roh Kováčovej svätyne. V 65. min pohrozil rýchlik Dunajskostredčanov John Delarge, keď prenikol po pravom krídle okolo domáceho stopéra Dialla, ale nezakončil presne. V 67. min mohol Spartak pridať druhý upokojujúci gól, ale Gogolákov prvý dotyk s loptou, keď bol na ihrisku iba minútu, neskončil v sieti DAC. V 79. min sa zaskvel gólman Trnavy Raška, keď vytisol z priameho kopu tvrdú strelu Zs. Németha. V 82. min zvýšila Trnava stav na 2:0. Po presnom centri Ľ. Hanzela hlavičkou striedajúci Gogolák umiestnil loptu za Kováčov chrbát. O minútu neskôr sa mohli domáci futbalisti tešiť znovu, ale strelu Romana Procházku zastavila pravá žrď dunajskostredskej bránky. V 89. min sa opäť vyznamenal kapitán Raška, keď chybu Malchárka nepotrestal najnebezpečnejší hráč hostí Delarge. V nadstavenom čase hostia napokon skorigovali stav, keď po centri Delargeho presne hlavičkoval Matúš - 2:1. Domáci fanúšikovia po tesnom víťazstve odprevádzali hráčov potleskom, tí im za to pripravili peknú pozvánku na odvetný zápas 2. predkola Európskej ligy UEFA proti albánskej Tirane.
SITA
 

Vyberte región